top of page

Mental hovedrengøring



Mental hovedrengøring - Kender du det med at din mobil er blevet langsom, løber lynhurtigt tør for strøm, kan ikke længere opdatere app’s og bliver ved med at sige, der ikke er mere plads. Gamle billeder, noter og screenshots med opskrifter og inspirerende citater er dråben for den kære mobil, der til sidst bare overgive sig og lukke ned. På samme måde kan vi løbe tør for “strøm”, når vi bruger vores energi forkert og ikke får sorteret i det omkring os. 


Når vi har en reel udfordring i vores liv, er det meget åbenlyst, at der er noget vi skal tage stilling til. Det er dog en anden historie når det kommer til alle vores små vaner i løbet af dagen. Vi negligerer nemlig ofte effekten af de mange små energi- og tidsrøvere, der lister sig ind i vores hverdag. Det gør dem til små hemmelige fjender, og er vi ikke opmærksomme, stjæler de tid og energi fra det, der er vigtigt for os. 

For at gøre plads til det liv du ønsker, skal der nogle gange en grundig sortering til. Du når først tættere på dit mål, når alt der støjer, roder og dræner er røget ud med storskrald. Det bliver hurtigere klart for dig, hvad der må ud, når du er bevidst om, hvor du er på vej hen i livet, og hvad der er vigtigt for dig.


Noget af det første jeg snakker med mine klienter om, er hvad der fjerner fokus i deres liv. Ønsker vi udvikling må vi være selektive med det, vi bruger vores tid, tanker og energi på, og vi må sortere i alt i og omkring os. Alt fra hvad vi læser, ser, oplever, lytter til, tænker på og hvem vi omgiver os med.


Du begynder automatisk at opleve mere positivitet, når du får slettet det, der måtte være negativt. Det lyder banalt og nemt, men der kan ligge meget vane og tryghed i det, vi gør eller gjorde. Når vi får frigjort plads kan det positive, kreativiteten og handlekraften endelig få lov at udfolde sig igen. 


Det kan være en emotionel rejse at få sorteret i alt dette, men husk det højere formål, nemlig dig. Vi kan ikke undgå udfordringer i livet, men når vi rydder op indeni og udenpå, kan vi bedre mærke os selv og har nemmere tilgang til svarene, og kommer i mindre grad til at tage forkerte beslutninger og “give vores energi væk”.


Herunder lidt “rengørings” eksempler der frigøre plads til mere mental ro og positivt fokus. Lad dig inspirere til selv at finde områder du ønsker at rydde op i. 


Om du starter med handske rummet eller på din facebook profil er helt op til dig :)


God fornøjelse.

Din coach // Trine Ebsen.


Spørg dig selv:

Relationer- Er dem, jeg er sammen med sunde og gode for mig? Negativitet smitter. Overvej, om der er andre, du kan jeg tale med i kantinen i middagspausen?


Hjem- Føler jeg mig tryg og inspireret, når jeg er hjemme. Har jeg et sted der er min egen oase, hvor jeg kan lade op eller være kreativ? Dit hjem er din base, og den skal du værne om.


Sociale medier- Er de mennesker/grupper jeg følger negative og sladrende eller positive og inspirerende? Du må godt unfollow både på de sociale medier og i den virkelige verden. 


Film, drama og tv- Er det jeg ser noget der skaber frygt, mistillid om mine medmennesker eller noget der giver mig håb? Sorter i den information du får ind og opsøger.


Skærmtid- Skal din skærmtid forkortes til fordel for mere ro og tid, hvor jeg ikke skal tage stilling? Hvor tit tjekker du din telefon? Forskning viser at vores mobil forbrug stresser. Giv hjernen en pause.


Elektroniske forstyrrelser- Har jeg notifikationer der konstant tikker ind?

Overvej at få dem slukket og vælg tidspunkter, hvor du tjekker beskeder/mails?



Reflekter over:

  • Hvem støtter dig i dine mål og den person du ønsker at være, også når du har ideer og tanker der ikke matcher deres?

  • Din indre dialog. Taler du pænt til dig selv eller støjer evt. negativ selvsnak, tvivl, frygtbaserede tanker i hverdagen? Er der mennesker/medier/miljøer der tricker dem negativt? 

  • Hvilke energityve du har i dit liv, på arbejdet, på mobilen osv.

  • Hvad du kan skrue ned og op for i dit liv for at skabe et miljø, hvor du og dine mål trives og kan blomstre.

  • ·Hvilke digitale vaner der er gode for dig? Vær selektiv.

  • Hvor du finder ny positiv motivation? Podcast, foredrag, tedtalks, lydbøger. Er der nye mennesker, miljøer, events der kan inspirere dig?

  • Hvad du bruger din tid på, og hvad du giver din energi til?






AVISKLUMMEN COACHEN · FYENS STIFTSTIDENDE

af Trine Ebsen

Certificeret coach og foredragsholder

Kommende forfatter til bogen "Kvinder der tør".



58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page